2008. július 21., hétfő

IE 6

IE 6, vagyis Internet Explorer 6.x. Erről szeretnék írni. Lehet, hogy nem ez való első hozzászólásnak, de valahogy annyira dühös lettem, hogy úgy érzem, ideje szétoltanom ezt a *** böngészőt.

Mi a gond?
A legújabb Internet Explorer kiadás/verzió az a 7.x. Ami azt jelenti, hogy a 6.0 divatmúlt, ócska roncs. De akkor miért használják? Nem tudom.

A Windows Update felajánlja minden tulajdonosnak (XP-sekről beszélek most!), hogy letöltheti/frissítheti a böngészőjét az új verzióra. Ez néhány embernél nem történt meg (Érthetetlen okból...)

Természetesen lehet, hogy az illetékesek nem legális formában használják a Windows-os operációs rendszerüket, ezért nem merik letölteni az új böngészőt (nehogy "eredetiségellenőrzés" is történjen a frissítéskor.) Oké, jó ok a félelemre; de azt hiszem vagy eredeti Windows XP-t kéne használniuk, vagy pedig használni kéne a Google keresőt, melynek segítségével letölthetnek egy eredetiség ellenőrzőt nem tartalmazó IE 7.0 telepítőt. Persze ez is illegális tevékenység, úgy hogy nem bíztatok senkit erre.

De hát ha ezek után sem frissítenek az illetékesek, akkor mi a megoldás? Véleményem szerint az Internet Explorer a legkatasztrófálisabb böngésző a 3 legnépszerűbb Windows-on használt böngészők közül. (3 legnépszerűbb tudomásom szerint a Mozilla Firefox, Opera, és IE). Persze lehet, hogy néhányan azt gondolják, rettentően gonosz vagyok.
Igen, gonosz vagyok. Az IE legnagyobb hibája, hogy nem kezeli a szabványokat, és a hibás oldalakat is "megpróbálja" jól megjeleníteni, ezzel segíteni a kezdőknek. Szép és jó szándék, de ez rengeteg problémát szül. Ezt leginkább a webfejlesztők tudják. A szó szoros értelmében nem éri meg IE-re optimalizálni a weboldalakat, mert tuti, hogy hibásan, vagy teljesen máshogy fog megjelenni, mint a többi (szerintem jó) böngészőben. Persze nincs lehetetlenség, de.... Hát hogy is mondjam...

Megoldás
Egyetlen megoldás az, hogy szabványkezelő, és olyan böngészőt használtok, amihez a bug-okat és sebezhetőségeket gyorsan orvosolják. Ezeket már felsoroltam gyakorlatilag, de mégegyszer...
Mozilla Firefox és Opera .

Persze azok az emberek, akik a bloggom olvasásához IE-t használtak (van egyáltalán valaki, aki olvassa??), azok azt hinnék, rájuk erőltetném ezt a két másik böngészőt. Hát jó, legyen. Én ugyan nem erőltetem senkire. Higgyétek el, érdemes kipróbálni. És sajnálom, ha ezzel a bejegyzéssel megbántottam valakinek a kedvenc böngészőjét!

Edited by Fasten90

Nincsenek megjegyzések:

Csilliárdossá válás - "Hogyan legyenek rendben a pénzügyeim?"

 Hogy nézzen ki egy napod: vagyon-pénz-tartalék-megtakarítás egészség kapcsolatok (párkapcsolat, gyerekek, barátok, család)   Pénzügy: ...