2008. augusztus 8., péntek

IQ - osztályzat - siker?

A címben írtakról a következőt: Azt veszem észre ebben a világban, hogy mindegy, hogy milyen okos vagy, mindegy, hogy mennyire vagy jó tanuló, nagyobb eséllyel van barátnőjük a butább/rosszabbul teljesítő férfiaknak, mint azoknak, akik jobban teljesítenek, vagy okosabbak. Ezt most nem sértésből mondom. Nem állítom minden kapcsolatban levő férfiról, hogy buta és hülye. Ez a statisztikám közel nem 100%-os, de szerintem érdemes elgondolkodnotok ezen. Viccen kívül. Egy kevesebbet gondolkodó ember nagyobb eséllyel próbálkozik egy hölgynél, és nagyobb eséllyel ér el eredményt, mint azok, akik sokat gondolkodnak és agyalnak. Én nem szeretném magamat sehova besorolni. Nem áhítom magamról, hogy oda tartozom ahova, és megkérek mindenkit, hogy ne soroljatok sehova. Persze most jelen pillanatban nincs barátnőm, és részben emiatt is írom ezt a hozzászólásomat. Ha lenne barátnőm, nem álltam volna neki gondolkodni ekkora marhaságokon.
Szelekciós előnyben van az, aki butább, kevesebbet tanul, és tippel a válaszadásoknál? Vagy mi? Több utóduk lesz azoknak, akik biológiai értelemben szelekciós zsákutca/visszafejlődést képviselik/lemaradt egyed? Tényleg így tapasztalom. Ráadásul lehet, hogy megint tévedek, de ezek a általam szükségtelennek nevezett egyedek elhagyják párjukat, és gyerekeik nevelésével nem foglalkoznak annyit, mint amennyit a biológia megkíván (Gyerek teljes felnevelése, míg az utódhagyásra teljesen képes nem lesz (~20éves korig).

Szóval ez van. Oltok mindenkit, és megmagyarázatlan számomra, hogy mi hogy van, és miért úgy van ahogy. Hihetetlen. Irigy vagyok? Féltékeny vagyok? Rossz érzés magamra nézni.
Mikor lehet könnyen kapcsolata/párja valakinek? Mi a titka a dolognak? Ezt sose fogom megtudni? Élhetnénk egy nyílt világban. Ahol az emberek elmondják, hogy mit éreznek. Nem hiszem el. Keresem a megoldást a problémámra? Amikor bennem van a baj? Mi a baj?

Mi a baj?

1 megjegyzés:

Faust írta...

Ez így van - és jó kérdés.

Csilliárdossá válás - "Hogyan legyenek rendben a pénzügyeim?"

 Hogy nézzen ki egy napod: vagyon-pénz-tartalék-megtakarítás egészség kapcsolatok (párkapcsolat, gyerekek, barátok, család)   Pénzügy: ...