2008. augusztus 13., szerda

Emberek

Megpróbálok leírni néhány beszédváltást (sablonszövegek)

-Jó napot kíváno....
-Nem!

-Jó napot kívánok, lenne 3 kérdésem!
-Sietek!

-Jó napot kívánok, feltehetek önnek 3 kérdést?
-Nem érek rá.

-Szokásos köszönő szöveg...
-Megy a buszom/villamosom!

-Szokásos..
-Nem akarok...

-Jó napot kívánok, feltehetek önnek 3 kérdést?
-Attól függ!
És pont. Ez a legszebb. -ik fajta. Nagyon kevés ember áll meg ember módjára. Megértem, ha az emberek sietnek, de annyira látszódik, hogy valami nincs rendjén. A lassabban haladó emberek általában meghallgatják a mondanivalómat, illetve még lehet, hogy válaszolnak is. Ők sokkal nyugodtabbak. Higgadtabbak. Tovább is fognak élni.

Az emberek negatívan állnak hozzá a kérdőívezéshez. Igen, bevallom én is. Nem szeretem, ha idegen zaklat. De ezek után lassan van kinyírnám magam, vagy pedig mindenkinek megállnék. Őszintén sajnálom az ilyen munkásokat. És még az a véleményem, hogy nem gazdaságos. Van rengeteg másmilyen módszer az emberek összeszedésére, gyüjtésére.

Most írhatnám azt is, hogy ki jó - ki nem. Akár leírhatnám a "szebb" válaszokat, reagálásokat.
Egyébként van olyan is, aki a vállalat nevének elhangzásakor rögtön tovább áll. Ez nem rajtam múlik. Nem rajtam múlt. Ezek szerint nem olyan tisztalelkű ez a multi.

*Módosítás
Olyan is előfordult már, hogy megsajnáltam a tovább álló embereket. Elhízottak voltak. Túlsúlyosak. Kövérek. Egészségtelenek.
Ez a vállalat segített volna rajtuk. Segít is rajtuk.

**Módosítás
Érdekes, hogy a szimpatikus emberek nagyobb eséllyel állnak meg, hallgatnak végig, és akár jó szóval, de tovább állnak. Szóval az IQ, a barátságosság, a hozzáállás, az értelmes/emberi célok, stb. meglátszódik az embereken?
Meg.

1 megjegyzés:

Faust írta...

Ez olyan mint a szórólapozás - addig az ember nem veszi el senkitől, amíg nem szórólapozott pár órát valahol, és nem tapasztalta meg, milyen jó, ha keersztülnéznek rajta az emberek...

Csilliárdossá válás - "Hogyan legyenek rendben a pénzügyeim?"

 Hogy nézzen ki egy napod: vagyon-pénz-tartalék-megtakarítás egészség kapcsolatok (párkapcsolat, gyerekek, barátok, család)   Pénzügy: ...