2009. január 23., péntek

Rohadt Kábelek

A mai nap szerettünk volna kerülőúton egy új utat találni arra, hogy a laptopon megjelenített képet felvegyük. Sokan javasolnák a képernyőlementő programokat, amik remek programok, csak nincs pénzem megvenni, és egytől egyig szétbasszák a gépet. Értem úgy, hogy nem tudsz semmit csinálni mellettük. CSS-zni meg főleg nem.

Szóval gondoltunk egyet, és a lehetőségek: véletlenül rádugjuk a laptopot egy tök frankó kamerára, és majd a kamera fogja a jeleket, azzal felvesszük. Nem. Alapvető problémák vannak. Nem és nem. Nincs bemenet, csak kimenet. Csak JancsiJulicska van már megint.

Sebaj, az ember kreatív, a következő lehetőség, hogy a gépről a videómagnóra visszük a jelet, meg az tök frankó, és a videómagnó "rossz" mínőségben veszi a jeleket, felvesszük kazettára, és majd haver beviszi gépre, mert "legalább" ezt meg tudjuk csinálni. Van egy VGA - RGB kábelünk. JancsiJuliska van, mert semmit nem tudunk csinálni a kábellel, akárhogy dugjuk bele helytelen inputokba, semmi nem jelenik be (mit csodálkozunk, nem erre való az RGB). Azért végiggondoljuk, nézzük meg, hogy mi lenne, ha TV-hez csatlakoznánk először, hiszen tudnunk kéne, hogy "egyáltalán működik-e?". Természetesen nem. De ezen mi is hibáztunk.

Nem baj, lecseréltük a kábelt egy VGA-Scart kábelre. Ugye érzitek, hogy működnie kell? NEM léphet fel hiba. A tökéletes kábel. Nem működött. JancsiJuliska. a tv nem csinált semmit, valamit érzékelt abból, hogy kap jelet, de baszott rá megjeleníteni valamit.

Mindezek közben persze buheráljuk a windóz képernyőbeállításait. 2 képernyő? Igen, két képernyő! Hibajelentés küldése? Igen, hibajalentés küldése. Na de a viccet félreértve. Azonnali életbeléptetéskor a Windóz ÖSSZEOMLIK. Lehetőség? Életbeléptetés újraindításkor. Rendben, beállítás, újraindítás. JancsiJuliska. Igaz ez mindkettő kábelre.

Tök JancsiJuliska, hogy az egész játék arra megy ki, hogy nincs 4 magos processzorral rendelkező gépünk, és nem tudunk egyszerre két baszott durva programot futtatni. Igen. Mi vagyunk a hülyék, amiért erre nincs lehetőségünk.

Azért a biztonság kedvéért megnéztük, hogy "él-e még a laptop", ezért rádugtuk az LCD monitort,ami működött. Nem. Nem a VGA-val volt gond. Nem, nem Windózzal. (JÉÉÉÉÉÉÉééééé). Kábel? Nem........................ tudom. Így van, nem fogjuk megtudni.

Na de figyeljétek, milyen új alternatívám van. Fölveszem ezen a gépen SOurce TV-vel a jeleneteket, tesómék nagygépén (???? - 3Ghz-s egy magos gép... szép lesz... kék halál lesz ott is) kiexportálom CSS-vel képekbe (.tga-kba, ami egyébként is erőforrászabáló). Ezt kiírom, átadom komának, ő összevágja.

Mindezt miért?
Minek vagyok?

Nincsenek megjegyzések:

Csilliárdossá válás - "Hogyan legyenek rendben a pénzügyeim?"

 Hogy nézzen ki egy napod: vagyon-pénz-tartalék-megtakarítás egészség kapcsolatok (párkapcsolat, gyerekek, barátok, család)   Pénzügy: ...