2009. november 20., péntek

Változás

Előadás - Feminizmus

*
Etruszkok:
Az ókorban volt rá példa, hogy egy társadalomban egyenjogúak a nők és a férfiak. Bár az esztruszkok az időszámításunk előtti 3-4. század környékén meghódította a militáris beállítottságú Róma.

Nők a munkaerőben:
A nők alkalmazásakor a munkáltatók egyik problémája a nőkkel szemben, hogy a nők elmehetnek szülni, majd GYES-re, ami azt jelenti a mukáltatónak, hogy a fizetés viszonylag magas hányadát biztosítania kell a gyerekkel otthon levő nőnek, de ő a munkából kiesik.

Gyereknevelés kérdése:
Fontos probléma manapság az is, hogy az újszülöttel ki marad otthon a szülők közül. Ma Magyarországon ez az arány 5%-os férfi arányt mutat, ami nem véletlen, hiszen az egyik probléma az etetés kérdése. Mivel az anyatejet a tápszer nem tudja pótolni, helyesebben közel sem annyira tápláló, ezért fontos, hogy a csecsemő anyatejhez jusson, mégpedig az anyán keresztül.

Ezek voltak azok, amiket hiányoltam. Nagyon. Zsó előadásából.

Akkor november 16-ra, hétfőre olvassák el az Illés bevezető versét, A muszáj herkules című verset, és a Hunn, új legendát. Mivel én nem fogok tudni jönni, ezért önöknek fogalmazást kell írniuk.

Elmentem lottóért. Először nem találtam 5 hetes szelvényt...

Első előadás South Park-os előadás volt, a második előadás Zsó feminizmus előadása volt, harmadik pedig a GameStar-os szerkesztő, Gyu előadása volt, akivel inkább csak beszélgettünk, illetve elhalmoztuk kérdésekkel :)

Ja, meg 12 órás futball...
Annyi gólt kaptam, amennyit az elmúlt évben sem...
Viszont a nagycsapat negyeddöntőig ment.

Meg bővült a család. (Boldizsár). Meg fogyott a család...

Meg éppen szívás van a keddi szóbeli miatt.

És anyám nem fizeti a netet, így nem tudok otthonról netezni. Ami kissé szokatlan.
Ez aztán a Változás.

Nincsenek megjegyzések:

Csilliárdossá válás - "Hogyan legyenek rendben a pénzügyeim?"

 Hogy nézzen ki egy napod: vagyon-pénz-tartalék-megtakarítás egészség kapcsolatok (párkapcsolat, gyerekek, barátok, család)   Pénzügy: ...