2009. május 5., kedd

Rengeteg

*Az ijcweb.blog.extra.hu-ról menekítek mindent... Az egyik bejegyzéshez 1300 spam érkezett...

Half-Life 2 Episode Two



Történet

City 17-ből Gordon és Alyx vonattal elindult. Közben a Citadella felrobbant, a kocsi, amelyben utaztak, felborult. Itt kezdődik a játék.

Gordon és Alyx elindulnak a Fehér-erdő felé, de találnak egy épületet, melyben lehetőség adódik a kommunikálásra a lázadók főhadiszálásával. Alyx közli Dr. Kleinernek, hogy nagy mennyiségű adatot töltöttek le a Társulás hálózatáról, melyek fontos adatokat tartalmazhatak. Magusson meghallja ezt, és sürgeti őket. Ezután Gordonék elindulnak, de egy Vadász megtámadja őket. Alyx súlyos sérüléseket szerez, Gordon viszont épp bőrben megússza. Villámujjúak segítenek neki, és Alyx-ot életre keltik. Eközben G-man a következőt súgja Alyx-nek, melyet apjának, Elinek át kell adnia. -Készülj váratlan következményekre.- Miután Alyx-t meggyógyul, tovább folytatják útjukat a Fehér-erdő felé a villámujjúak adta kocsival.

Az úton sokszor harcra kerül a sor, majd találkoznak Kutyával, akivel együtt érkeznek meg a bázisra. Itt Alyx átadta az adatokat Dr. Kleinernek. Többek között szó kerül a Borealisról is, melyre Mossman elment. Gordonra viszont több munka is vár. Először a behatolókat kell likvidálnia, egy kaput bezárnia, majd Magusson rakétáját fenyegető nyakiglábakat kell elpusztítania.

Miután az összes nyakiglábbal végzett, a rakétát kilövik, és a Társulás portálja megsemmisül.

Sajnos a történet vége ennyire nem szép. Eli, Alyx és Gordon elindulnak egy helikopter felé, majd megjelenik egy Tanácsadó, aki végez Eli-vel. Alyx életét a Kutya mentette meg.

Itt ér véget.

Linkek

www.hl2.hu - Magyar Half-Life 2 mod central

www.steampowered.com - Steam

http://hu.wikipedia.org/wiki/Half-Life_2 - Half-Life 2 - wikipédia

http://hu.wikipedia.org/wiki/Half-Life Half-Life - wikipédia

Linux (1)

Mint a címben is látható, a Linux-ról szeretnék írni.

Mi a Linux?

A Linux egy ingyenesen hozzáférhető kernelmag. Rengeteg disztribúciót építettek Linux rendszermagra, melyek szintén ingyenesek. Vannak persze nagyobb csomagú, fizetős disztribúciók, de az átlagos felhasználóknak szerintem megteszik az ingyenes kiadások is.

Csak néhányat sorolnék a sok közül: SuSe Linux, Mandriva Linux, Uhu Linux (magyar!), Ubuntu, Fedora, RedHat, Debian GNU/Linux, Knoppix, BlackPanther OS.

Hogy kezdjek neki?

Ha még nem használtál hosszabb időn keresztül Linux-ot, de szeretnél vele komolyabban megismerkedni, akkor először érdemes kipróbálni egy Linux Live lemezt. Letölthetsz a http://www.szoftverbazis.hu/ oldalról egynéhányat.

Érdemes tudni, hogy pl. a Knoppix az kifejezetten Linux Live kiadásos.

Jah, el is felejtettem elmondani, hogy mi az a Live lemez. A Live kiadások arra jók/az az előnyük, hogy nincs szükség telepítésre, és meglévő Linux partícióra sincs szükség! Magyarán szólva ha csak Windows-od van, ezzel a megoldással kipróbálhatsz könnyedén egy Linux-ot.

(Folytatás később… Ezúttal elnézést is kérek azoktól, akik ennél többet vártak!)

Első Blogbejegyzés

Nos, hát megírom az első blogbejegyzésemet. Biztos nem érdekes téma (csak számomra az), de igyekszem már ezt a bejegyzést is jól megírni. Igen, megírni. Nagyon ritkán szoktam írni, így ezt is meg kell tanulnom.

Na jó, elég a süket témából.

Miért kezdtem el bloggot vezetni?

Mostanában csak naplót írtam, de azzal az a gond, hogy csak én olvasom (még talán halálom után sem olvassa el senki :)), és mások számára meg nem hasznos. Magyarán szólva azért kezdtem el bloggolni, hogy írhassak hasznos dolgokat. Hogy ebből mi fog sikerülni, azt senki sem tudja. Még én sem.

Miről fogok írni?

Erről már korábban is voltak ötleteim. Többek között szeretnék játékfejlesztésről, Linux-ról, videójátékokról, és talán még egyéb “hasznos” dolgokról is írni.

Kinek írok?

Szerintem ilyen kérdésre nincs válasz. Azoknak, akik ide tévednek, azoknak, akik unatkoznak, érdeklik a cikkek, amikről írtam, netalán barátaimnak.

Azt hiszem első bejegyzésnek ennyi lesz. Sajnos nincs több ötletem, amivel tömhetem a képernyőt…

2008. május 29. csütörtök

Nincsenek megjegyzések:

Csilliárdossá válás - "Hogyan legyenek rendben a pénzügyeim?"

 Hogy nézzen ki egy napod: vagyon-pénz-tartalék-megtakarítás egészség kapcsolatok (párkapcsolat, gyerekek, barátok, család)   Pénzügy: ...