2011. február 24., csütörtök

Az internet hatása a szociális életre

Valami frappáns címet akartam írni.

Egyelőre még nem írom le teljesen a gondolatomat, de amiről ez eszembe jutott:

Hogy senkivel nem tudtam és nem tudok apámról beszélni. Kb. nincs olyan hozzám közeli ismerősöm, akivel beszéltem volna különösebben apámról, illetve az ő elvesztéséről.

Ja, hogy nem is lett volna kivel? Vagy akivel lett volna, azzal se merek?

Utálok másokhoz szaladni a saját témámmal, pedig mindenkivel elbeszélgetek az "ő saját problémájával". Nem lehet, hogy azért van ez az egész, mert senkit nem érzek igazán jó havernak?

***

Mit is akartam mondani? Csak azt, hogy valamit akartam mondani, amit már megírtam, de áttettem egy új postba, mert annyit minimum megérdemel.

A másik rész még mindig az internet hatása az emberek szociális életére. Megpróbálom magamból kiindulni, illetve a saját elképzeléseimet mondani. Mit gondolok az internetről? Azt, hogy mióta az "van", és "nagyon rendszeresen" használjuk, azóta iszonyat sok információ zúdul ránk. Aminek hatása(i) vannak. Hahh.

Ha azon gondolkodom, hogy kb. mit csinálnék internet nélkül és mit csinálok internet mellett, akkor ez derül ki: Internet nélkül a focira való meghívások nagyobb részét fogadnám el, vagyis többet fociznék. Internet nélkül többet kéne az emberekkel kommunikálnom, avagy kommunikatívabb lennék, vagyis ennek következtében fejlődtek volna a beszédkommunikációs képességeim, vagyis könnyebben ismerkednék, beszélgetnék ismeretlenekkel. Avagy könnyebben "udvarolnék". Internet nélkül többet kocsmáznék (ergó szociális életet élnék), többet söröznék (ami egészséges és jó, elvégre folyékony kenyér és az egyiptomiak is ezt itták), illetve több aranyos nőszeméllyel találkoznék, akikkel jól érezhetném magam. Internet nélkül talán más lenne az értékrendem, "jobb" lenne, kevesebb időt töltenék a kevésbé fontos dolgokkal, és többet a fontosokkal: Család, barátok, tanulás, jövő, NŐK, HÖLGYEK, stb.

Jah, bocs. Elfelejtettem egy fontos dolgot. Manapság minden kibaszott problémát az internetre fogunk. Egyszerűbb keresni az okokat, meg rákenni valamire, mint megoldani a problémát...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Azt mondod "internet nélkül talán más lenne az értékrendem, "jobb" lenne, kevesebb időt töltenék a kevésbé fontos dolgokkal, és többet a fontosokkal: Család, barátok, tanulás, jövő, NŐK, HÖLGYEK, stb." Nem vágom ennek a bejegyzésnek a lényegét... Ha fontosabbnak ítéled ezeket akkor foglalkozz ezekkel és ne netezz. Nem a net hibája hogy te úgy döntesz hogy inkább azzal foglalkozol amit nem tartasz fontosank, ahhelyett hogy azzal törődnél amit fontosnak tartasz.

Szerintem magadban kéne változtatnod, és döntened hogy mit akarsz. De előre szólok hogy akárhogy döntesz szarul jársz. Elmondom azt is hogy miért....


Ha a szociális kapcsolatok mellett döntesz:

Azt mondod jaja de jó, család, meg barátnő, meg haverok yay. De közben elfelejted a lényeget, a szociális kapcsolatok fenntartása és kiépítése és főleg az ápolása rengeteg rengeteg munkát igényel. Ez felelősséggel jár! Amikor a barátnőd -számodra értelmentlennek tűnő- hisztiét kell hallgatnod nemlétező problémákról, ahhelyett hogy wow oznál. Amikor le kell mondanod a hétvégi kocsmázást a haverokkal mert ő shoppingolni akar menni. Amikor anyád megkér hogy vágd le a füvet pedig a héten már 2x lenyírtad, és más hasonló értelmetlen feladatokat bíz rád. Amikor a haverok miatt összeveszel az előző kettővel, azért hogy megcsinálhasd azokat az értelmetlen faszságokat amiket ők kitaláltak, mikor igazából neked tulajdonképpen blgot írni lenne kedved, vagy wow ozni, vagy cod-ozni vagy akármi harmadik tök más dolgot. Akkor ezek mindd kúrva nehezedre esnek, meg kell feleni... a baránődnek mint férfi, a barátaidnak mint barát, az anyádnak mint gyermek... és közben hol marad időd/energiád magadra? Sehol... nem marad... De lesz barátod, barátnőd, és családod... csak éppen te nem leszel sehol. És kibaszottúl fogsz hiányozni magadnak.

Másfelől ha magadnak maradsz akkor az előzőek fognak kibaszottúl hiányozni... tök8 mit csinálsz, mindenképpen rábaszol. ez van.

Egyet ne csinálj, ne nyavajogj a miatt hogy mid nincs, válasz és könyebbülj meg, ezt választottam ez van, ez nincs, én döntöttem így. Ennyi az egész...

Csilliárdossá válás - "Hogyan legyenek rendben a pénzügyeim?"

 Hogy nézzen ki egy napod: vagyon-pénz-tartalék-megtakarítás egészség kapcsolatok (párkapcsolat, gyerekek, barátok, család)   Pénzügy: ...