2009. december 24., csütörtök

Táncoló talpak (Happy Feet)

December 24-én ment az RTL klubon, 19.00-tól. Mivel a TV2-őn éppen a Shrek 3 ment, és azt sem láttam, ezért haboztam, de:
Azért döntöttem a pingvinek mellett, mert a leírás egy kirekesztett pingvinről ír (ilyenkor jól jön az, ha ismersz :D), illetve a pingvin eleve az egyik kedvenc állatom, gondoljatok arra, hogy a Linux kabalafigurája, Tux, a mindenható Istencsászár, a szabadság, a GNU tökélye is egy császárpingvin.

A rajzfilm arról szól, ahogy Topi, a szerencsétlen pingvin az aktuális pingvin társadalomba nem tud beilleszkedni, mert nem tud jól énekelni. (Kicsit vicces, ugyanis az "emberek" társadalmára is elmondható valami hasonló, aki nem egész, az nem a társadalom tagja. Legyen bármi másból kiemelkedő). Eközben épp nagy problémájuk van a pingvineknek, miszerint kevés hal, amiket az idegenek (emberek) elveszik előlük. Topit kitagadják, majd hosszú kalandok során a tánca miatt az emberek felismerik a helyzetet, és lépéseket tesznek a pingvinek megmentéséért. A vicc az, hogy Topi tánca azért kellett, hogy az emberek észrevegyék a pingvineket, és foglalkozzanak velük. Na? Csak nem magunkra ismertünk? Mi emberek már csak ilyenek vagyunk. Nem figyelünk semmire....

(Sajnálom, hogy ezt a negatív megjegyzést is hozzá kell tennem...)
Nem azért mondom, (rossz vagyok angolból), de a cím fordítása kegyetlen rossz lett...

A rajzfilm egy érdekes példája annak, hogy nem minden rajzfilm gyerekeknek készül. Félreértés ne essék, ez a rajzfilm is nyilván a 5-13 éves korosztályt célozza meg, de ha a film láttán egy felnőtt nem gondolkozik el (ami azt jelenti, hogy a film témája igenis hasznos), akkor nagy baj van az illető fejével. Kib@szott nagy baj.

Néhány kép:







És végül Tux, a császárpingvin, A Linux kabalafigurája:

Nincsenek megjegyzések:

Csilliárdossá válás - "Hogyan legyenek rendben a pénzügyeim?"

 Hogy nézzen ki egy napod: vagyon-pénz-tartalék-megtakarítás egészség kapcsolatok (párkapcsolat, gyerekek, barátok, család)   Pénzügy: ...