2011. március 26., szombat

Google - Youtube

Biztos nem tetszett senkinek az előző "Google párti" bejegyzésem, de muszáj ezt is megcsinálnom.

Biztos köcsögnek tűnik, amiért kiállok egy ilyen kibaszott nagy cég mellett, de nem hazudok,ha azt mondom, hogy a Google az első racionális és felhasználóbarát monopolcég, amit valaha láttam, és soha többet nem is lesz még ilyen cég. Lehet szidni, hogy "csalnak a kereséssel", de aki ilyesmit mond, az forduljon magába majd gyújtsa magára a lakását. És használjon más keresőt, ha valaki tényleg ennyire hülye...

Earth Hour



Nagyjából ilyen normálisan..

Egy kicsi különbséggel. Ott csücsül a kikapcsolás gomb. Már nem azért, mert bármit is használna (értsd: LCD, TFT és plazma monitorok nem fognak kevesebbet fogyasztani. Katódcsövesre lenne valamennyire igaz az alacsonyabb fogyasztás fekete szín esetében, de ma már nem katód"csövest" használunk.)

Gomb megnyomásakor "mintha lekapcsoltad volna a lámpát". Jópofa, meg legalább gondolnak ilyesmire.

Tudom, hogy van aki úgy gondolja, hogy undorító ez a projekt, mert aki spórolni akar az árammal/világítással, az ne csak az év egyik napján tegye meg, hanem az összes többin. Jogos.

Csak egy valamit felejtünk el mindannyian. Nem csak arról van szó, hogy "ezen" a napon kapcsold le a lámpát, és spórolj az árammal, hanem a projekt azt szeretné hirdetni, hogy jó lenne az összes többi napon is okosan bánni az árammal. Akinek meg nem inge, nem veszi magára, de miért baj egy ilyen projekt? Értelmes felfogást akarnak terjeszteni, és amennyi gyökér van Magyarországon, ez még szükséges is... Nagyon is. Jah, meg hát ugye az árampazarlással lényegében szennyezzük a környezetünket. (MI?? HOGY??! - Hát úgy, hogy több erőművet kell üzemeltetni, beleértve a hőerőműveket is, amiről remélem nem kell elmondanom, hogy miért szennyező. - és bár a szélenergia, napenergia meg néhány energia felhasználás nem lenne szennyező, még sok-sok évre vagyunk attól, hogy ne szennyező módon állítsunk elő energiát/áramot.)

Hahh...

Nincsenek megjegyzések:

Csilliárdossá válás - "Hogyan legyenek rendben a pénzügyeim?"

 Hogy nézzen ki egy napod: vagyon-pénz-tartalék-megtakarítás egészség kapcsolatok (párkapcsolat, gyerekek, barátok, család)   Pénzügy: ...